Kruiden

Wat is Chinese Kruidengeneeskunde?
Chinese Kruidengeneeskunde is in China e.o. al zo’n 5000 jaar de belangrijkste tak van de TCG. Er wordt gebruik gemaakt van plantaardige-, dierlijke- of minerale substanties. Deze substanties worden geleverd door een gerenommeerde apotheek. De Europese en Amerikaanse Food and Drug Administration controleert op kwaliteit, houdbaarheid en mogelijke vervuiling.

Enkele veel gebruikte kruiden zijn gember, ginseng, zoethout, salvia, kaneel en magnolia. Deze komen ons bekend voor, maar er zijn duizenden kruiden die tot onze beschikking staan.

Na de diagnose kan behandeling met kruiden zinvol zijn. Vaak kan dit met een standaard kruidenformule in tabletvorm en soms is het nodig een kruidenformule samen te stellen die specifiek is toegesneden op uw klacht(en) en persoonlijke omstandigheden. Bij vervolgconsulten kan deze formule worden aangepast aan het verloop van het genezingsproces. De kruiden worden meestal verwerkt tot een granulaat (poeder) of hydrofiel concentraat (vloeibaar), wat met water ingenomen kan worden.

Bijwerkingen

Omdat een kruidenformule op de persoon wordt afgestemd, komen er weinig bijwerkingen voor. Bij twijfel kunt u mij altijd raadplegen.