Wat is acupunctuur

Acupunctuur is hier de meest bekende behandelmethode binnen de Traditionele Chinese Geneeswijze en ook deze methode bestaat al duizenden jaren. Ultradunne naalden worden geplaatst in acupunctuurpunten. De locatie is afhankelijk van de klacht en kan per behandeling verschillen. De locatie wijkt ook vaak af van de plek waar de klacht zich afspeelt. Bij hoofdpijn worden bijvoorbeeld de naalden ook vaak in de voeten, benen en/of handen geplaatst. Dit heeft onder andere te maken met het verloop van de meridianen. Afhankelijk van de klacht kan er binnen enkele minuten tot enkele dagen verbetering van de klacht waargenomen worden. Meestal is het zo dat bij acute klachten snelle verbetering optreedt en bij chronische klachten wat meer tijd nodig is. Dit geldt meestal ook voor het aantal behandelingen wat nodig is.

Acupunctuur kan helpen bij een groot aantal klachten, zoals blessures, gewrichtsklachten, rugklachten, hoofdpijn, slaapproblemen, menstruatie- en overgangsklachten, fertiliteits- en  zwangerschapsklachten (o.a. stuitligging), vermoeidheid, hooikoorts en KNO-klachten,  blaas-, maag- en darmproblemen, etc.
Soms wordt er tijdens de behandeling ook gebruikt gemaakt van moxa om de acupunctuurpunten of zones te verwarmen.

In veel gevallen kan de behandeling ondersteund worden met het gebruik van Chinese kruiden. Wilt u weten of acupunctuur u kan helpen, neem dan gerust contact met mij
op.

Email: praktijktcg@hetnet.nl
Tel.  06 404 68 383